Amsterdam Warriors (U15) en Handsome 8 Nederlands Kampioen Baseball5

De Amsterdamse Sporthallen Zuid waren gisteren het toneel van het NK Baseball5 2020. Voor de senioren was dit het tweede NK, na een geslaagde versie in Utrecht in 2019. Dit jaar werd er voor het eerst ook een NK georganiseerd voor de jeugd in de categorie U15.

Verdeeld over beide categorieën streden vijftien teams in Amsterdam om de Nederlandse titel. Tussen 11.00 uur en 17.15 uur werden er ruim veertig wedstrijden gespeeld. Vanaf moment één werd opnieuw duidelijk hoeveel potentie deze nieuwe spelvorm heeft. Op vier kleine velden werden wedstrijden van vijf innings in gemiddeld 20 minuten gespeeld.

Snelheid, actie, dynamiek, sportiviteit en bovenal spelplezier kwamen op elk veld duidelijk naar boven.

https://www.instagram.com/p/B9bsrflgxNj/

Na de poulefase ging het aan het einde van de middag om de knikkers. Bij de senioren was het opvallend dat regerend kampioen Bedrocks Emmen zich zowel met haar eerste als haar tweede team niet had weten te plaatsen voor de halve finale. Al snel werd dus duidelijk dat er een nieuwe Nederlands Kampioen zou komen.

Bij de junioren ging de finale tussen de Amsterdam Warriors, een team bestaande uit talenten van de Amsterdam Diamonds en jeugdspeelsters van Amsterdam Pirates en 5cimitars, een combinatieteam van Scimitars en HCAW. De Amsterdammers waren in de finale te sterk voor 5cimitars en kroonden zich zo tot de eerste Nederlands Kampioen Baseball5 in de leeftijdscategorie U15.

Nieuwe kampioen

Waar de ene helft van Team Kingdom of the Netherlands, dat vorige week nog vijfde werd op het eerste EK Baseball5 ooit, met Bedrocks dus niet de halve finale wist te bereiken, deed de andere helft mee onder de naam Code Geel. Internationals Ayla Engels, Annemiek Koehorst, Lucca van der Schouw en Marvin Morren bereikten die halve finale wel, maar verloren daarin van de Tiger Hawks. In de strijd om het brons herpakten zij zich en versloegen zij TYBB.

De andere halve finale werd gewonnen door de Handsome 8, een team bestaande uit talenten van het CTO in Amsterdam. Zij kwamen in de finale op een snelle 5-0 achterstand tegen de Tiger Hawks, een combinatieteam van Tex Town Tigers en Mokum Hawks, met onder meer oud-internationals Merel Oosterveld en Petra van Heijst.

De self proclaimed Handsome 8 trokken de stand in de gelijkmakende slagbeurt direct gelijk en liepen uiteindelijk uit naar een overtuigende overwinning. Zij werden daarmee de opvolgers van Bedrocks Emmen en de nieuwe Nederlands Kampioen Baseball5. Gefeliciteerd!

https://www.instagram.com/p/B9d4O–ghes/

De KNBSB is opnieuw ontzettend tevreden over het NK Baseball5 en zal zich de komende maanden inzetten om deze nieuwe sport in Nederland op de kaart te zetten. Voor nu bedanken wij alle vrijwilligers, de scheidsrechters, de crew van Softbaldino voor het verzorgen van de live streams en natuurlijk alle deelnemers!