Baseball5 blijft groeien

2019 was wederom een goed jaar voor Baseball5. Sinds de geboorte van de gave 5 tegen 5 urban sport in 2017 groeit de populariteit van Baseball5 mondiaal erg snel. In 2019 maakten 34 nieuwe landen kennis met Baseball5 en in totaal wordt de urban sport nu al in 69 landen gespeeld! Ook in 2020 zet de opmars van Baseball5 wereldwijd door en ook  in Nederland willen we zo veel mogelijk sporters enthousiasmeren voor de nieuwe sport. Het Open NK 2020 staat voor de deur en ook gaat er een Nederlands team naar het EK 2020 in Litouwen.

Baseball5 groeit wereldwijd niet alleen in naamsbekendheid, maar ook qua eigen competities en toernooien, zo schrijft de WBSC in een artikel op zijn website. In Colombia werd er in 2019 een succesvolle WBSC Baseball5 Americas Open gespeeld met 5 teams en duels werden zelfs live uitgezonden op diverse tv-stations. In april van dat jaar werd Baseball5 geïntroduceerd in China, waar 84 verspreid door het hele land aan de slag gingen om de regels te leren aan enthousiaste kinderen. Ook in andere continenten werden er gave Baseball5 evenementen georganiseerd, van Iran tot Zambia en van Australië tot Canada. Deze trend wordt doorgezet, want in 2020 wordt er onder meer een Basbeball5 World Cup gespeeld in Mexico. Lees het volledige artikel over de opmars van Baseball5 op de website van de WBSC.

Open NK Baseball5

Ook in Nederland willen we Baseball5 nog prominenter op de kaart zetten samen met jullie. Op zaterdag 7 maart 2020 strijden teams in de Sporthallen Zuid in Amsterdam voor de tweede keer om de Nederlandse titel op het Open NK Baseball5. Schrijf je zo snel mogelijk in om met jouw gemixte team zeker te zijn van een plekje in het toernooi! Schrijf je hier in voor het Open NK Baseball5 senioren- of U15 toernooi. Wacht niet te lang, want vol is vol! De deelenemers waren vorig jaar erg enthousiast over het NK en we hopen dat het toernooi een geslaagd vervolg krijgt.