Baseball5 CityTour tovert Nelson Mandelapark om in urban baseballveld

Het Nelson Mandelapark is met haar vele sportvoorzieningen een ideale uitvalsbasis voor buitensport in de Amsterdamse Bijlmer. Afgelopen vrijdag 17 september was het dan ook tijd om de Baseball5 CityTour een tussenstop te laten maken in dit unieke sportpark!

Onder de rook van de Johan Cruijff ArenA, vond de CityTour een prachtige locatie waar een enorme hoeveelheid enthousiaste kinderen en jongeren kennis gemaakt hebben met Baseball5!

Om 13u begon het programma met een clinic voor studenten van de opleiding Urban Sports Trainer aan het ROC van Amsterdam, waar tientallen studenten begeleid werden in het beoefenen én aanleren van Baseball5.
Tussen 15u en 18u werd het programma voortgezet met de enthousiaste jeugd uit de regio en is de vonk absoluut doorgegeven, mede door hulp van lokale honkballers en Oranje-spelers.

Naast het programma op het unieke veld, was het daarnaast ook mogelijk om de snelheid van je pitch te meten door middel van een lasercamera. Hier werd een felle competitie opgezet, waar veel passanten het niet konden laten om een poging te wagen de 80, 90 of misschien zelfs wel 100 km/u te passeren.

Wil jij zelf deze nieuwe, eenvoudig te leren sport proberen? Of een poging doen de 100 km/u op de lasergun te laten verschijnen? Houd dan deze website en de social mediakanalen in de gaten en blijf op de hoogte!

HET LAATSTE NIEUWS IN JE INBOX?
MELD JE AAN VOOR ONZE MAILINGLIJST EN ONTVANG BIJ DE VOLGENDE CITYTOUR
EEN GRATIS BASEBALL5 BAL.