Baseball5 instructeur
De opleiding ‘Baseball5-instructeur’ geeft je informatie over het spelen en aanleren van het spel en het omgaan met de beschikbare trainingskaarten. Verder krijg je informatie over hoe je Baseball5 kunt inzetten bij de vereniging en in de gemeente om leden te werven.

DE DOELGROEP

De deelnemer aan deze opleiding werkt (nagenoeg) zelfstandig als buurtsportcoach, als docent op school of in verenigingsverband met vaak jeugdige sporters. Hij heeft affiniteit en (enige) ervaring met de doelgroep.

TIJDSINVESTERING

De opleiding bestaat uit één workshop van 2,5 uur.

INHOUD

De opleiding bestaat uit een theorie- en een praktijkdeel waarin de volgende onderwerpen aan bod komen:

  • Techniek
  • Methodiek
  • Het spelen van Baseball5

LESMATERIAAL

Je kunt gebruikmaken van lesmateriaal dat digitaal beschikbaar is.
Dit zijn onder andere de Baseball5 Drills-trainingskaarten die je voor het geven van trainingen kunt gebruiken.

KOSTEN

Deelname aan deze opleiding kost EUR €25,- pp. Dit bedrag is inclusief een Baseball5 bal.
Opleiding op school of bij gemeenten: €250,- per workshop incl 2 playkits twv €50,-. Max aantal deelnemers is 12.

*) eventuele zaalhuur niet inbegrepen. 

CERTIFICAAT

Na afloop van de opleiding ontvangt de deelnemer het certificaat ‘Baseball5-instructeur’ als bewijs van deelname en registratie in Sportlink.

Baseball5 CityTour

Over de Tour

De tour richt zich in de zomer van 2022 op het promoten van Baseball5 op verrassende locaties in binnensteden van Nederland. De doelgroep, jongeren tot 18 jaar, maakt op unieke locaties en momenten kennis met Baseball5. Ze worden getriggerd om deze sport te gaan spelen met vrienden. In 2022 stoppen we op 5 locaties! Binnenkort wordt de gehele agenda bekend gemaakt. 

Door de sport te promoten op unieke locaties, waar veel mensen in aanraking komen met het spel, moet een event dienen als vliegwiel voor de lokale vereniging om zichzelf te promoten en leden te werven. De KNBSB doet dit graag samen met jouw vereniging!

Samen werken we aan het vergroten van de zichtbaarheid van de sport, de promotie van de vereniging in de stad en het werven van nieuwe leden. Met toffe activiteiten, een gaaf veld, lekkere muziek en een enthousiast demoteam, maken we er een superdag van!

Trek een sportieve outfit aan, trommel je vrienden op en doe mee! Alles weten over Baseball5? Verdiep je in de spelregels.

ORGANISATIE

Wij organiseren deze opleiding alleen in samenwerking met een vereniging (of meerdere verenigingen) en bij een minimale deelname van 10 deelnemers. De vereniging verzorgt de accommodatie waar zowel het theorie- als praktijkdeel van de opleiding kan worden gegeven. Bijvoorbeeld in het clubhuis en op het veld van de vereniging.

Heeft uw vereniging, school of gemeente belangstelling om deze opleiding te organiseren, mail dan naar info@playbaseball5.nl

INSCHRIJVEN

Heb je belangstelling om deze opleiding te volgen? Informeer dan binnen jouw vereniging naar de mogelijkheden om deze opleiding binnen de vereniging te organiseren.

Op het moment dat we deze opleiding in samenwerking met een vereniging hebben georganiseerd, kun je via de inschrijfknop op deze pagina naar de webshop gaan en je inschrijven.

VOORWAARDEN

Voor deze opleiding gelden de volgende voorwaarden:

  • Het minimale aantal deelnemers is 10.

VRAGEN

Heb je een vraag over deze opleiding? Mail dan naar  info@playbaseball5.nl

SUBSIDIE

Veel gemeenten verstrekken subsidies aan verenigingen om kaderleden een sporttechnische opleiding te kunnen laten volgen. Deze opleiding kan aangevraagd worden via het de services van het Sportakkoord. Informeer bij de adviseur lokale sport van jouw gemeente.

#PLAYBASEBALL5

Play Video

PARTNERS