Baseball5 ochtend bij jouw club? Zo pak je het aan

Helaas moeten we nog geduld hebben met het spelen van toernooien en competities door de lockdown. Maar het is ook goed om juist te kijken wat er nu wél kan! In groepsverband mag er door sporters tot 27 jaar gewoon buiten gesport worden op de eigen accommodatie zonder 1.5 meter afstand te houden, zie ons coronadossier op KNBSB.nl. Een Baseball5 ochtend organiseren bij jouw club is bijvoorbeeld een leuk idee voor je jeugdleden! 

Let’sGoPlay5! Baseball5 is nu dé ideale sport in deze tijden: All you need is a ball! Ga ook letterlijk aan de slag! Op de club, in de wijk en op het schoolplein! Baseball5 leent zich perfect voor een leuke, actieve én laagdrempelige sportactiviteit. Het enige wat je nodig hebt is een bal, enthousiaste spelers en een klein beetje ruimte!

Hoe organiseer je een toffe Baseball5 activiteit bij je club?
Download snel de shortlist die HSV Gryphons opstelde voor hun eigen Baseball5 ochtend afgelopen winter. De shortlist bevat een optioneel programma, de spelregels met een linkje naar een van de spelregelvideo’s én belangrijke afspraken in verband met de huidige coronaregels op het sportpark. Uiteraard kan je ook zelf een leuk programma opstellen voor de leden van jouw club!

Download hier de shortlist voor een leuke Baseball5 ochtend

Bestel de Baseball5 Playkit!
Speel Baseball5 als een pro en bestel de officiële Baseball5 Playkit! Met al deze gadgets wordt Baseball5 nóg leuker! De PlayKit is een kleine bucket en bevat de volgende materialen:

– 5 officiële Baseball5 ballen

– Een thuisplaat om als beginpunt van je veld te gebruiken

– Een doosje met vier krijtjes, om je veld uit te tekenen wanneer je op het asfalt speelt

– Een spelregelkaart

Veel plezier met Baseball5! Laat ons weten hoe jij Baseball5 speelt en mail je beelden/en of teksten naar communicatie@knbsb.nl. Zo inspireren we elkaar! Deel ook jouw posts op social media en gebruik de hashtags #Baseball5 en #Letsgoplay5.