BaseBall5 team behaalt knappe vierde plaats

Na een goed gespeeld Europees Kampioenschap heeft het Nederlandse BaseBall5 team nipt de strijd om de bronzen medaille verloren van team Spanje; in Litouwen werd ger 1-2. In een zeer spannende drie-setter waarin het alle kanten op kon gaan, grepen de dames en heren van Oranje net naast de prijzen. Met zijn spel heeft Melvin Brandjes zich een plek weten te bemachtigen in Team Europa: een team samengesteld uit de beste spelers van het toernooi. Meer informatie volgt.
Eerdere berichtgeving
Vrijdag 10 november
Zaterdag 11 november heeft Nederland in de superronde gedaan wat het moest doen: twee van de drie wedstrijden winnen. In de derby der lage landen werd eerst België zonder al te veel problemen aan de kant geschoven met 4-0 en 9-1. In de wedstrijd tegen Italië was de spanning hoog en wist Nederland in de vijfde inning een 1-5 achterstand om te buigen naar een 6-5 winst. De tweede wedstrijd ging met 3-0 naar de Italianen. De derde wedstrijd was daarom van groot belang. In de eerste inning zette Nederland meteen druk waardoor de Italianen fouten gingen maken. Na 2 inningen was het 6-3. Vervolgens liep Nederland uit naar 11-3 en stond het nog 2 punten toe in de vijfde en laatste inning door voor de nullen te gaan in plaats van punten proberen tegen te houden.
Met dit resultaat heeft Nederland zich verzekerd van de finale om de bronzen medaille. De derde wedstrijd tegen Litouwen was niet meer van belang omdat Litouwen al de finale bereikt had. Onbevangen kon Nederland spelen en het de Litouwers toch wat lastig maken. Uiteindelijk werden beide wedstrijden verloren. Zaterdag om 13 uur Nederlandse tijd wordt de wedstrijd tegen Spanje gespeeld
Donderdag 9 november
Het Nederlandse BaseBall5 team is door naar de superronde op het EK (super 6). Na een zinderende en verhitte driesetter tegen Roemenië heeft Nederland zich als tweede in de poule geplaatst voor de volgende ronde. Achter Frankrijk, de huidige nummer twee van de wereld. De eerste set tegen Roemenië was direct al spectaculair met een 5-1 achterstand in de laatste inning. Maar een gedreven Oranje wist door goed druk te zetten nog vijf punten te behalen en de eerste set te pakken (5-6).De tweede set ging naar Roemenië met 3-0. In de derde set zette Nederland de Roemenen al snel onder druk door meteen te scoren. In de derde inning liepen ze verder uit naar 3-0, waardoor de druk bij de tegenstander lag. Die wist in de vijfde inning niet te scoren, waardoor de spelers van Oranje de blijdschap de vrije loop konden laten.
Volg het laatste nieuwe over het team op Facebook en Insta.