BaseBall5 team gaat voor finaleplaats op het Europees Kampioenschap

Van dinsdag 7 tot en met zaterdag 11 november wordt in Druskininkai, Litouwen het Europees Kampioenschap BaseBall5 gehouden. Nederland is één van de deelnemende landen en gaat voor de prijzen, vertelt Coach Erik Eilering. “We gaan om de finale te halen en zo deelname aan het WK volgend jaar in Hong Kong veilig te stellen.”
De selectie van het BaseBall5 team bestaat uit mannen en vrouwen. De Nederlandse selectie is een jong team maar heeft desondanks een aantal, voor BaseBall5 begrippen, zeer ervaren spelers in Melvin Brandjes, Ayla Engels en Fernando Acevedo. Zij hebben in 2020 al eens meegedaan op het EK  en eerstgenoemden speelden vorig jaar, met ook Vlin Rietema, het EK U17 in Bulgarije. Bo Jane van Maanen en de pas 16-jarige Sil Akerboom maken het zevental compleet. Erik Eilering was vorig jaar als bondscoach betrokken bij U17. Matthijs Nijhof is als trainer/coach in juli toegevoegd aan de staf en is in korte tijd erg diep in de beschikbare kennis gedoken op het gebied van BaseBall5.
In totaal doen dertien landen mee aan het kamipoenschap, waarbij in drie dagen tijd in twee poules wordt gestreden om een plaats bij de laatste 6. Op vrijdag wordt vervolgens in twee poules van drie teams gestreden om de finaleplaatsen en de teams die gaan strijden om de bonzen plak. Op zaterdag zijn de finales.Coach Eilering over de kansen van het team: “Het wordt spannend. We kennen weinig teams. We hebben eerder twee keer tegen België gespeeld en Frankrijk is beresterk, tegen hen moeten we echt boven onszelf uitstijgen. Maar ik voorzie een toernooi waarin we kansen hebben. We zijn een hecht team, met veel ervaring en zijn goed op elkaar ingespeeld. We gaan voor de prijzen en een ticket naar Hong Kong.
De wedstrijden zijn live te volgen via de WBSC Europe en op het YouTube kanaal van WBSC Europe.
Je kunt het team en alle BaseBall5 activiteiten in het land ook volgen op Instagram en Facebook
Op de foto v.l.n.r: Erik Eilering, Sil Akerboom, Fernando Acevedo, Melvin Brandjes, Ayla Engels, Bo Jane van Maanen, Vlin Rietema, Robin Brandes, Matthijs Nijhof.