Baseball5 toegevoegd aan programma Youth Olympic Games 2022

Tijdens de Youth Olympic Games 2022 wordt er voor het eerst Baseball5 gespeeld! De snelgroeiende urban sport wordt door gemixte teams beoefend op het grootste jeugdsport event ter wereld in Dakar, de hoofdstad van Senegal. De World Baseball Softball Confederation (WBSC) kreeg dit goede nieuws te horen van het Internationaal Olympisch Comité (IOC).

WBSC-president Riccardo Fraccari is enorm blij met deze beslissing. “De toevoeging van Baseball5 aan de Youth Olympic Games was een van de doelen die we gesteld hebben toen we zijn gestart met Baseball5 in 2017”, zo meldt de wereldbond op zijn site. “We zijn blij dat we dit ook hebben bereikt. Baseball5 is in twee jaar tijd enorm gegroeid en biedt veel kansen om jongeren te enthousiasmeren voor honkbal en softbal overal ter wereld. De terugkeer van honkbal en softbal op de wereldwijde Olympische Spelen van 2020 was al een mooie mijlpaal en ook dit besluit is belangrijk nieuws. Het biedt de aangesloten landen bij de wereldbond veel nieuwe kansen.”

De Youth Olympic Games worden niet alleen veel leuker door de toevoeging van Baseball5, de toevoeging van de sport aan dit event zorgt bovendien voor een primeur. Baseball5 wordt de eerste Olympische teamsport die gespeeld wordt door mixed-gender teams. Het competitieformat, de kwalificatieprocedure voor Dakar en al het overige nieuws rondom Baseball5 op de Olympische Spelen voor jongeren wordt later bekendgemaakt door het IOC en het organisatiecomité in Dakar.

Baseball5 in 2020
We schreven het al eerder: Baseball5 groeit als kool. In 2020 wordt de allereerste Baseball5 World Cup gespeeld in Mexico en eerder dit jaar is Litouwen van 28 feburari tot en met 1 maart gastheer van het eerste Europees Kampioenschap Baseball5. Nederland doet uiteraard mee en jij kunt daar bij zijn! Het team moet namelijk nog worden samengesteld en daarom is er een try-out op vrijdag 24 januari in Amsterdam. Schrijf je in, speel de sterren van de hemel en kom uit voor het Nederlands Baseball5 team!

Open NK Baseball 5
In Nederland willen we Baseball5 sowieso meer op de kaart zetten en daarom keert ook het Open NK Baseball5 terug!  Op zaterdag 7 maart 2020 strijden teams in de Sporthallen Zuid in Amsterdam voor de tweede keer om de Nederlandse titel op het Open NK Baseball5. Schrijf je hier in voor het Open NK Baseball5 senioren- of U15 toernooi. Haak nu aan bij deze snelgroeiende en gave urban sport!