Bondscoach van Driel presenteert EK selectie

Op 28 en 29 februari en 1 maart wordt in Vilnius, Litouwen het allereerste EK Baseball5 ooit gespeeld. Uiteraard is Team Kingdom of the Netherlands één van de zestien deelnemers aan dit historische toernooi, waar naast de eerste Europese Baseball5 titel ook twee tickets te verdienen zijn voor het WK in Mexico in december 2020.

Om voor het eerst een nationale selectie samen te stellen organiseerde de KNBSB onder leiding van Technisch Directeur Tjerk Smeets eind januari een landelijke try-out in Amsterdam. Daar werden de spelers en speelsters gescout op hun atletisch vermogen en hun Baseball5-kwaliteiten.

Smeets stelde oud-honkbalinternational Berry van Driel aan als bondscoach. Van Driel heeft als werper ruim tien jaar onderdeel uitgemaakt van Team Kingdom of the Netherlands en is als werknemer van de KNBSB bovendien al langer bekend met de nieuwe spelvorm Baseball5.

Vandaag presenteert van Driel zijn selectie voor het EK. Officiële Baseball5 teams bestaan uit acht spelers en zijn gemengd. Van beide geslachten moeten minimaal drie spelers geselecteerd worden. De selectie van Team Kingdom of the Netherlands bestaat voor dit EK uit vijf mannen en drie vrouwen:

José Fernando Acevedo Mezquita Arjan Koreman
Melvin Brandjes Marvin Morren
Ayla Engels Lucca van der Schouw
Annemiek Koehorst Naomi Vossebeld

 

De winnaar van het eerste NK Baseball5 in 2019, Bedrocks Emmen, is met drie spelers vertegenwoordigd in deze selectie.

Bondscoach van Driel zal met zijn selectie in aanloop naar het EK nog een aantal gezamenlijke trainingen afwerken alvorens zij op 27 februari afreizen naar Vilnius. De doelstelling is duidelijk: “Wij gaan naar Litouwen om die eerste Europese titel te pakken. Als Team Kingdom of the Netherlands hebben wij in zowel honkbal als softbal een naam opgebouwd en die willen wij ook in Baseball5 eer aan doen.”

Poule-indeling

Team Kingdom of the Netherlands is bij de loting voor het EK, die afgelopen weekend in Vilnius werd verricht, ingedeeld in Groep A met Moldavië, België en Zweden. Dankzij de late inschrijving van Italië doen er aan het EK zestien landen mee.

Volg de prestaties van de nationale selectie via www.playbaseball5.nl en de social media kanalen van Baseball5 NL.