Join the Club!

Tekst uit de Home Plate (de nieuwsbrief van de KNBSB)

De competitiestart is uitgesteld, maar als zomersporten zijn er voor honkbal en softbal volop kansen!

Alle sporten hebben maanden stilgelegen en de sporters snakken naar beweging. Buiten ons standaardaanbod kunnen wij de komende maanden als honkbal- en softbalverenigingen vol inzetten op ledenwerving en ledenbinding met twee gave spelvormen. Competities zoals we die gewend zijn, mogen helaas nog niet gespeeld worden, maar interne competities op de vereniging zeker wel.

Versterk het verenigingsgevoel met interne Slowpitch Softbal competities voor de volwassen leden, oud-leden, vrienden en familie. Slowpitch Softbal kunt u namelijk prima op anderhalve meter afstand van elkaar spelen door een paar kleine aanpassingen in de regels (bijvoorbeeld niet tikken).

Voor de jeugd, voor wie de anderhalve meter afstand niet meer geldt, is Baseball5 een attractieve en laagdrempelige nieuwe spelvorm en bestaande leden kunnen heel eenvoudig vriendjes, vriendinnetjes, broertjes en zusjes uitnodigen.

In deze nieuwsbrief vindt u tips & tricks hoe deze twee spelvormen de komende maanden in zetten zijn voor ledenwerving en ledenbinding. Check zeker ook het bericht over het introductielidmaatschap, waarvoor wij vanwege de coronacrisis in 2020 een speciale actie hebben opgezet!

Join the Club!

Kansen voor de jeugd: Baseball5

Baseball5 is een gave en dynamische sport en absoluut geschikt voor binding van (jeugd)leden! Juist nu omdat er nog geen competitiewedstrijden gespeeld worden, kunt u met alle jeugdleden interne Baseball5 wedstrijdjes en toernooien spelen op de vereniging. Heel fijn: alle jeugd tot en met 18 jaar oud hoeft geen 1.5 meter afstand meer te houden!

#PlayEverywhere
In de herfst en winter kan Baseball5 ook prima gespeeld worden, bijvoorbeeld op een gras- of gravelstrook op uw accommodatie, op de parkeerplaats of in een sportzaal. Baseball5 is een laagdrempelige spelvorm en daarom ideaal voor werving van nieuwe leden. Ga actief de wijken en binnenstad in en bezoek scholen en breng jeugd/volwassenen/LO-docenten met deze spelvorm in aanraking.

De hele zomer én winter doorspelen met de jeugd? Het enige wat u nodig hebt is een bal! #PlayBaseball5 

Download de handleiding start Baseball5 bij jouw club! 

Aan de slag met Baseball5

Bestel de officiële Baseball5 PlayKit. Deze PlayKit is gemaakt zodat u alle benodigdheden hebt om het spel te kunnen spelen. Bestel deze nu!

Om Baseball5 zo snel en zo goed mogelijk uit te rollen, heeft onze Baseball5-trainer Michel Aussems gave drills uitgeschreven.
Ga er gelijk mee aan de gang!