Kenko nieuwe Baseball5 partner van de KNBSB

 

Kenko is de nieuwe partner van de KNBSB op het gebied van Baseball5. Zij produceren onze ballen en daar zijn we erg blij mee! Lees hieronder meer over de Japanse ballenfabrikant in een interview met een woordvoerder, die meer vertelt over het bedrijf.

Kun je iets meer vertellen over Kenko?
“Nagese Kenko Corporation, beter bekend als “KENKO BALL”, is opgericht in 1934, in Sumida-ku, Tokyo, Japan. We begonnen als fabrikant van rubberen honkballen en groeiden snel door de populariteit van honkbal over de hele wereld. Onze bekendste producten zijn de rubberen ballen voor honkbal, softbal en tennis. Tevens zijn we de grootste op het gebied van rubberen honkballen in Japan.”

Waarom zijn jullie geïnteresseerd in Baseball5?
“Het enige dat je nodig hebt voor Baseball5 is een bal, dat spreekt ons aan. Ook zonder ervaring kan iedereen deze sport uitproberen en plezier maken. Het is een aantrekkelijke, snelle en laagdrempelige urban sport. Ook liggen er veel kansen. De WBSC organiseert veel promotionele evenementen wereldwijd en investeert goed in Baseball5. Dit creëert grootse kansen voor de groei van de sport.”

Zien jullie veel kansen voor Baseball5 om uit te groeien tot een grote sport in Nederland?
“Zeker. We zien veel potentie in de groei van Baseball5 in Nederland en Europa, mede door de toewijding van de KNBSB, WBSC en andere honkbalbonden.”

Als KNBSB willen we graag dat op termijn elke familie in Nederland een Baseball5 bal in huis heeft. Denk je dat ons partnership met Kenko dit streven een boost geeft?
“Dat geloven wij zeker. De KNBSB focust zich op Baseball5 met mooie activeringsplannen voor de toekomst. Daar zijn we enthousiast over en onze partnership is een mooie stap richting het bereiken van deze doelstelling.”

De Baseball5 ballen kun je hier kopen.  Koop hier in onze webshop de enige echte Baseball5 Playkit!

Lees hier meer informatie over Kenko.