Let’s GoPlay5: speel juist nú Baseball5!

We zitten helaas nog langer in een lockdown, zo maakte het kabinet dinsdag 12 februari bekend. Maar de jeugd kan gelukkig nog altijd trainen. Baseball5 is nu dé ideale sport in deze tijden: All you need is a ball! Ga ook letterlijk aan de slag!

Ga juist nú lekker buiten trainen met de jeugd! Op de club, in de wijk en op het schoolplein! Baseball5 leent zich perfect voor een leuke, actieve én laagdrempelige sportactiviteit. Het enige wat je nodig hebt is een bal, enthousiaste spelers en een klein beetje ruimte!

Hoe speel je Baseball5?
Baseball5 speel je met 2 teams van 5 spelers en in 5 innings. Knuppels en handschoenen zijn niet nodig. In het kleine veld, al simpel uit te zetten met een krijtje, breng je de bal het veld in met je hand, verwerk je de bal met je handen en vang je met je handen. Tip: speel snelle, dynamische wedstrijdjes zodat je geen kou vat en zorg voor een kop warme drank na afloop! Check alle spelregels en Let’s GoPlay5!

Wat heb je nodig?
De speciale Baseball5 bal is rubberachtig en stuitert goed. Zacht genoeg om te slaan en te vangen met blote handen, maar hard genoeg om te gooien. Bestel de officiële bal! Geen Baseball5 bal bestellen? Wees creatief en speel met bijvoorbeeld een tennisbal!

Bestel de Baseball5 Playkit!
Speel Baseball5 als een pro en bestel de officiële Baseball5 Playkit! Met al deze gadgets wordt Baseball5 nóg leuker! De PlayKit is een kleine bucket en bevat de volgende materialen:

– 5 officiële Baseball5 ballen

– Een thuisplaat om als beginpunt van je veld te gebruiken

– Een doosje met vier krijtjes, om je veld uit te tekenen wanneer je op het asfalt speelt

– Een spelregelkaart

Veel plezier met Baseball5! Laat ons weten hoe jij deze winter Baseball5 speelt en mail je beelden/en of teksten naar communicatie@knbsb.nl. Zo inspireren we elkaar! Deel ook jouw posts op social media en gebruik de hashtags #Baseball5 en #Letsgoplay5.

Een financieel steuntje in de rug nodig? Speel Baseball5 als Winter Game
De Winter Games hebben als doel om, met extra sport- en spelactiviteiten, jongeren te motiveren in beweging te komen in deze lastige coronatijd. Baseball5 leent zich perfect voor dit doel! De organisatie van de Winter Games verleent tot eind februari 2021 financiële steun aan lokale buurt(sport)- en jongerenwerkorganisaties die sportactiviteiten organiseren die wél mogelijk zijn, zoals Baseball5.

De drijvende krachten achter de Winter Games zijn de Johan Cruyff Foundation, de Krajicek Foundation en Sociaal werk Nederland. Samen hebben ze een doel: de jeugd in beweging houden tijdens de lockdown. Wil je een aanvraag doen? Check dan de criteria waaraan je moet voldoen.