Schrijf je in voor het Open NK Baseball5 2020!

Het Open NK Baseball5 keert terug! Op zaterdag 7 maart 2020 strijden teams in de Sporthallen Zuid in Amsterdam om de Nederlandse titel. Schrijf je zo snel mogelijk in om met jouw gemixte team zeker te zijn van een plekje in het toernooi! Er is in de categorie Senioren plek voor maximaal 16 teams.

De opzet van het toernooi wordt iets aangepast vergeleken met het succesvol verlopen eerste NK, waarop we veel enthousiaste reacties kregen! We hopen daarom dat we wederom kunnen rekenen op de inschrijving van veel teams! Nieuw is dat er dit jaar een speciaal Onder-15 toernooi en een seniorentoernooi vanaf 16+ wordt gespeeld. Baseball5 groeit als urban sport en we houden ons nu aan de officiële regels die de WBSC heeft samengesteld voor de super dynamische en intensieve sport.

Regels
Teams bestaan uit maximaal 8 spelers, een coach is optioneel en er moeten minimaal drie spelers van een beide geslachten in je team zitten. Heb je bijvoorbeeld een clubje van vijf jongens opgetrommeld, zorg er dan ook voor dat je meiden regelt die meedoen! Je kunt met je club meedoen, maar natuurlijk is iedereen vrij om een team samen te stellen. Net zoals vorig jaar zijn spelers die geen ervaring hebben met softbal of honkbal van harte welkom! Ken je een hele snelle atleet, die ook nog eens hard kan gooien? Is je buurmeisje een handbalster? Nodig ze uit voor jouw team! Inschrijving per team kost €50.

Inschrijven
De wedstrijden duren ongeveer 20-25 minuten, de starttijd van het toernooi en het wedstrijdschema worden later gepubliceerd op onze website. Wie wordt de opvolger van Bedrocks, dat vorig jaar het toernooi won in Utrecht? Schrijf jouw team nu in via onze webshop! Dit kan tot uiterlijk 15 februari 2020 of totdat de inschrijving vol zit, daarvan houden wij jou via de website en social media op de hoogte. Hier schrijf je je in voor het seniorentoernooi, inschrijven voor het U15 toernooi kan hier.

Informatie Baseball5
Op onze website kun je meer vinden over het Baseball5 2019. De toegang in Amsterdam is gratis voor bezoekers en SoftbalDino gaat het NKBaseball5 net zoals vorig jaar livestreamen! Nog niet bekend met Baseball5? De officiële regels vind je hier en in onderstaand filmpje wordt ook veel uitgelegd.