Team Kingdom NL on Tour: internationals gaan de wijken in voor Baseball5 clinics

Verschillende spelers van Team Kingdom NL gaven deze zomer in de maanden juli en augustus in heel ons land toffe Baseball5 clinics aan kinderen. Onder de projectnaam ‘Team Kingdom on Tour’ wil de KNBSB in samenwerking met onze clubs en lokale gemeentes en scholen kinderen enthousiasmeren voor Baseball5, honkbal en softbal. Ook in september en oktober staan er sessies op de agenda.

Al op zeven plaatsen in Nederland gingen spelers van Team Kingdom NL deze zomer met veel enthousiasme in tweetallen de wijk in, om samen met kinderen tussen de 6 en 12 jaar Baseball5 te spelen. Kalian Sams, Yindi Beekveldt, Naut Kragt, Finn Kragt en Scott Prins bezorgden energieke jongens en meisjes een leuke ochtend of middag, door ze op speelse wijze de regels van deze urban sport te leren. De Team Kingdom on Tour clinics vonden plaats in Haarlem-Schalkwijk, Haarlem-Noord, Dordrecht, Eindhoven, Vlaardingen, Sittard en Delft.

Tijdens de clinics maken kids kennis met Baseball5, de hippe en pijlsnelle sport zonder knuppels en handschoenen. De speciale zachte, rubberen bal is genoeg voor deze sport. #Allyouneedisaball! De ervaren internationals starten met interactieve spel- en oefenvormen als warming-up. Daarna schakelen ze over naar het allerleukste deel: wedstrijden spelen!

Nieuwe clinics
Deze clincs in de zomer vormden de aftrap van ‘Team Kingdom on Tour’ en ook na de schoolvakanties gaan de internationals weer de wijken in. Op donderdag 10 september is er een nieuwe clinic in Den Haag, waarin Kalian Sams, Laura Wissink en Eva Voortman de hele dag met kinderen van groepen 5 tot en met 8 Baseball5 gaan spelen. Ook op donderdag 24 september is er op dezelfde locatie in Den Haag een sportdag/scholierentoernooi met Kalian Sams en Brenda Beers. Maandag 5 oktober gaan twee internationals naar Heemstede voor een sportdag voor groepen 7 en 8.

Over Team Kingdom on Tour
Het project Team Kingdom on Tour is een vanuit De Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond (KNBSB) gecoördineerd initiatief om actieve topsporters in te zetten voor ledenwervingsactiviteiten, waar gemeentes, verenigingen, scholen en onze internationals bij betrokken zijn. Het doel is om enthousiaste kinderen naar aanleiding van de clinic de mogelijkheid te bieden om kennis te maken met onze sporten. Bij verregaande interesse in de sport regelt de lokale vereniging dat de kinderen worden opgevangen en goede begeleiding krijgen.

Wil je meer informatie over de clinics en lijkt het je interessant om er ook een te boeken in jouw plaats? Neem dan contact op met Corinne van de Griendt! Zelf aan de slag gaan? Kijk eens naar handige Baseball5 downloads op playbaseball5.nl en zie ook ons pagina Ledenwerving op deze website. Like ook Baseball5NL op Facebook!