Workshops Baseball5 instructeur goed bezocht

Afgelopen week heeft de KNBSB de eerste twee workshops voor BaseBall5 instructeurs verzorgd in Amsterdam en Haarlem. We waren te gast op de velden van Quick Amsterdam en Onze Gezellen.
Deze workshops vormden een pilot die, gezien de mooie opkomst, zeker succesvol genoemd mag worden.

In totaal namen 33 enthousiaste deelnemers van 17 verenigingen deel op 2 en 6 juli;
Bedrocks Emmen, Quick Amsterdam, Onze Gezellen, Amsterdam Pirates, Quick Amersfoort, Thamen, Amsterdam North Stars, Vennep Flyers, Kinheim, DSS, Blue Birds, Spaarnwoude, Rooswijk, Hoofddorp Pioniers, Olympia Haarlem, Giants, en Sparks Haarlem. Ook waren buurtsportcoaches van Haarlem, Amsterdam en Den Haag present. Alle deelnemers waren enthousiast over deze leuke, eenvoudig te spelen, urban variant op honkbal en softbal. #playeverywhere #allyouneedisaball

De deelnemers werden door Gijs Selderijk en Corinne van de Griendt geïnformeerd over de ins en outs van Baseball5. Zij kregen tips over hoe je Baseball5 kunt gebruiken om leden te werven en deze sport te implementeren binnen de vereniging. Bijvoorbeeld hoe je met het aanbod ook buiten het honkbalseizoen aan de slag kunt op de club. Je kunt het immers overal en altijd spelen. Op je eigen veld maar ook op de parkeerplaats, een schoolplein of in de zaal. En koud krijg je het zeker niet als je deze dynamische snelle spelvorm speelt. Je staat immers amper stil! Dus is dit een mooie mogelijkheid om ons ingekorte zomerseizoen te verlengen op de club of in de zaal.
Ook werd besproken hoe je het eenvoudig in de wijk en op scholen aan kunt bieden. Maar er werd vooral heel veel gespeeld. Want de beste manier om kennis te maken met Baseball5 is door het te ervaren en dus spelen.

Natuurlijk was er na afloop de gelegenheid om vragen te stellen en kregen de deelnemers een certificaat van deelname en een Baseball5 Playkit mee voor de vereniging zodat ze meteen op de club en in de wijk aan de slag kunnen. Wij wensen iedereen veel Baseball5 plezier!

Wil jij ook kennis maken met Baseball5 en trainers opleiden? Organiseer dan een workshop Baseball5 op de club.

Mail naar kaderopleidingen@knbsb.nl
Meer info over de opleiding Baseball5-begeleider: link.